SEBEROZVOJ

Vítejte v rubrice na téma "SEBEROZVOJ".

Vítejte v nejdůležitější rubrice na téma „SEBEROZVOJ“. Proč nejdůležitější? Protože všechno začíná a končí u Vás. Vy jste ten střed Vašeho Vesmíru. Vy jste ten cíl, který potřebujete najít, který potřebujete cítit, který potřebujete žít a který potřebujete MILOVAT.

Proto v této rubrice najdete všechno, co Vám na Vaší cestě k Vám samotným může pomoci přiblížit Vás zpátky sama k sobě. Najdete zde příspěvky na témata: Uzdravte své JÁ, BUĎTE TVŮRCEM VLASTNÍHO ŽIVOTA, témata sebelásky a ženství, témata poslání a úspěchu a také příspěvky na téma poznejte své vlastní dispozice.

Nejspíš to taky znáte... Něco si přejete, opravdu moc toužíte po tom, aby se to stalo, nebo čekáte, že něco bude tak, jak jste si naplánovali a najednou upsss... objeví se něco, co vás zabrzdí, nebo zastaví. Co dělat, když se na naší Cestě objeví překážka? Zamyslela jsem se nad tím, co mi pomáhá a sepsala jsem pro vás dneska takové desatero \"Jak na překážky\".

Čtěte více zde.

Vystřel a zapomeň

Když se v nás zrodí nějaká myšlenka, nějaký nápad, roztočí se v nás energie, která nás volá po naplnění našeho snu, volání či poslání. Tato tajemná energie nás vede krok za krokem naší Cestou k tomu, abychom naplnili toto volání a došli do míst, které potřebujeme najít. Umění odpoutat se od toho, co chceme, nelpět na splnění svého snu... to je podmínkou toho, abychom uspěli. Láska a důvěra v to, že se vždy děje vše tak, jak má, je klíčem k úspěchu.

Čtěte více zde.

Proč a k čemu je dobré znát svou cenu? Míra vlastní ceny je přímo úměrná tomu, jak moc si vážíme sami sebe a zda věříme v sebe a v to, že JSME DOST DOBŘÍ. Tohle \"dost dobrý\" není o srovnávání se s nikým a ničím. Je to o poznání sebe samého. O poznání a SMÍŘENÍ SE S TÍM, KDO JSME. Když známe sami sebe, své silné a slabé stránky, pak víme KDO JSME, CO OD ŽIVOTA CHCEME A CO MU MŮŽEME NABÍDNOUT

Čtěte více zde.

Každou chvíli si můžeme vybrat, jakým směrem se bude náš Život ubírat. Co si pro sebe vyberete? Vyberete si strach a stres, nebo Lásku a radost? Každá chvíle je magická a každý okamžik TADY A TEĎ je tím, který může změnit vše. Záleží na tom, jak se rozhodnete? :)

Čtěte více zde.

Mnoho lidí dnes slaví Silvestra, aby zítra mohli přivítat Nový rok 2017. Možná i vy patříte mezi ně. Možná i vy dnes slavíte konec kalendářního roku, abyste mohli zítra přivítat začátek nového roku 2017. A možná právě teď čekáte, že vám do tohoto nového roku popřeji hodně Lásky, zdraví, štěstí a splněných snů.

Čtěte více zde.

Dnes, 21. prosince 2016 v 11:45 hodin nastal první zimní den. V čase zimního slunovratu je Slunce nejdále od Země, v nejzazším bodu své dráhy ve znamení Kozoroha, ve své temné části a začíná se navracet blíže k Zemi a nám tak opět přibývá světla. Čas zimního slunovratu miluji, protože je to čas plný kouzel, tajemství, rozjímání a vlastního znovuzrození. Je to čas, kdy se přání mohou začít zhmotňovat, kdy můžeme najít vše, co hledáme a potřebujeme najít.

Čtěte více zde.

Partnerské vztahy jsou pro nás alfou a omegou. Na naší Cestě k probuzení jsou naší důležitou součástí. Co si počít, když to ale nefunguje? Jde vůbec najít skvělý vztah?
Dnešní článek obsahuje jednu radu, kterou se řídilo už mnoho Žen a díky tomu je dnes jejich Muži nosí na rukou. Přidáte se k Tvůrcům nádherného partnerství? :) Pokud ano, budu ráda, protože je to sice těžká Cesta, ale o to cennější poklad leží na jejím konci! <3

Čtěte více zde.

Zem vydala své dary, úroda je sklizena z polí, v přírodě dozrály poslední bobule. Příroda se zklidňuje a lidé se spolu se Zemí připravují na zimu.  Rána už se pomalu halí do mlhy a první mráz dává tušit, že zima je už opravdu blízko. V tento čas k nám přichází Samhain, známý také jako Svátek všech svatých a Dušičky, či Halloween (z anglického All Hallows Eve).

Čtěte více zde.

„ČÍM HŮŘ, TÍM LÍP.“ Říkáte si, co je to za bláznivý titulek? :) Vždyť přece každý chceme, abychom se měli lépe, tak proč čím hůře, tím lépe? Pokud  vás zajímá tak trochu jiný pohled na potíže, které nás v Životě potkávají, tak je tenhle článek přesně pro vás. :)

Čtěte více zde.

Maminka… nejdůležitější osoba našeho Života. Žena, v níž a z níž se rodíme, je naší branou do tohoto Života. Jakou maminku si vybereme, takové nastavení si volíme sami pro sebe. Jakou maminku si vybereme, takový vztah získáme k sobě, k Životu, ke svým dětem a k mateřství vůbec a také k radosti ve svém Životě.

Čtěte více zde.

Čím jiným po prázdninách a odpočinku začít, než novým začátkem, novými projekty, novými cíli? :)
Ale na to bude potřeba jedné věci, a to vytvořit si pro všechny ty nové prožitky nové místo...

Čtěte více zde.

Jak se naučit rozhodovat se sami za sebe ne podle toho, co od nás očekávají ostatní (a co my si myslíme, že očekávají), ale co od sebe čekáme my sami? Jak poznat, který náš vnitřní hlas je ten pravý, ten náš vlastní? Jak se dozvědět, co jsme ještě my a co už ne?  Přečtěte si dnešní článek a nechte se inspirovat voláním vaší vnitřní pravdy. :)

Čtěte více zde.

Je tady začátek dalšího školního a školkového roku a s ním se pomalu blíží podzimní plískanice, i když to počasí na to teda venku nevypadá.  Proto tady pro vás mám trochu jiný pohled na to, jak sobě a dětem posílit imunitu, abyste to letos zvládli bez rýmiček a kašlíků. :)

Čtěte více zde.

Hodně lidí v Životě čeká na ten správný okamžik, na tu správnou chvíli, až ten udělá či neudělá tamto či ono, až nastane nějaká chvíli… Velmi často čekáme, až dosáhneme něčeho, o čem si myslíme, že nám to přinese štěstí.  Některým z nás se podaří onoho vysněného cíle dosáhnout, ale někdy ani pak nezažíváme ten kýžený pocit vděčnosti a radosti. Kde je tedy ten zakopaný pes??? Proč necítíme stálou radost a vděčnost za to, že žijeme právě náš Život?

Čtěte více zde.

Dnes pro vás mám článek na jedno bolavé téma. Pokud cítíte bolest, (c)hlad, touhu, žal, lítost...  ve svém srdci, pak je dnešní článek právě pro vás. Trochu delší, ale věřím, že o to důležitější. Buďte s Láskou a v Lásce. Protože vy jste LÁSKA. Jste TVŮRCI VLASTNÍCH ŽIVOTŮ. Nic se neděje náhodou. VŠECHNO SE VŠÍM SOUVISÍ. <3

Čtěte více zde.

TEN SPRÁVNÝ ČAS PRO ZMĚNU JE PRÁVĚ TEĎ. NE ZÍTRA, NE JINDY, ALE TEĎ.
Chcete něco změnit? Bojíte se? Já taky. :)
Ale všichni máme právo volby. A tak je otázkou, zda se necháme paralyzovat tímto strachem, nebo ho překonáme...? Hmm... co vy na to? ;)

Čtěte více zde.

Blíží se doba letních dovolených a především PLAVEK a s tím přichází i tlak především na nás Ženy, abychom přijaly vzor krásných hubeňoučkých opálených modelek a přiblížily vzhled svých Těl k tomuto obrazu ženství. Pokud je to váš cíl a přináší vám radost, pak je to bezva. :) Pokud ale cítíte tlak, pokud se ve svém Těle necítíte jako doma a RADOSTNĚ, pokud chcete na svém Těle něco změnit, protože se v něm necítíte příjemně, pak pojďte se mnou do 40. denní výzvy k radostnému prožívání ve vašem Těle.

Čtěte více zde.

Dneska si dovolím jednu malou úvahu, která ve mně zraje, když při našich společných sdíleních poslouchám vaše příběhy a vaše životní Cesty za vašimi splněnými sny. Jako v těch inspirativních videích, co máme tak rádi. Někdo je na dně, nebo se mu nedaří, lidé či okolnosti či všechno dohromady jsou proti němu a on i přes tyto všechny útrapy na konci dosáhne toho, po čem touží. Waw!!! Chcete vědět, jak si splnit sny? Pojďte se inspirovat v dnešním článku. :)

Čtěte více zde.

Již dnes se v mnoha městech a vesnicích rozhořely či rozhoří ohně. Nadešel čas Čarodějnic, den ohňů, nadešel čas svátku BELTAINE. Tato noc patří pradávnému svátku, který je zasvěcen oslavě Života, plodnosti, plození, spojení a propojení. Je to čas, kdy všechno kolem kvete a ne nadarmo je tato noc předzvěstí zítřejšího 1. máje, dne, kdy si zamilovaní vyměňují polibky pod rozkvetlou třešní. 

Čtěte více zde.

Jak spolu souvisí barefoot, neboli „bosonohé“ (ne)obouvání a temná noc Duše? O tom vám chci povědět v dnešním článku a v mém příběhu o tom, proč jsem se rozhodla žít barefoot tak a jaké souvislosti a zkušenosti mi barefoot ukázal a přinesl.

Čtěte více zde.

Klid v Duši. Téma, které nejspíš známe všichni. Nebo spíše NE-KLID v Duši, abych byla přesná. Onen klid je jako poklad, který hledáme všichni, nebo většina z nás. A otázkou je, kolik z nás ho našlo, kolik z nás ho najde, nebo spíš, jestli ho najdeme my sami? A je to vůbec možné? Je možné najít klid v Duši? Dneska nečekejte článek, který vám dá odpovědi na vaše otázky. Dnes jsme tady pro to, abychom otevřeli stavidla našim srdcím a dali jim prostor pro to se projevit a ukázat svou TVOŘIVOU SÍLU.
Čtěte více zde.

Hodně často se dnes mluví a píše o tom, že uznáváme kult těla, že jsme tělem a jeho vzhledem posedlí a že mu věnujeme až příliš času a pozornosti. Je to tak ale doopravdy? Opravdu jsme posedlí tělem, nebo je to celé jinak? Cítíte se ve svém těle dobře? Jste rádi, že máte právě vaše tělo a milujete ho takové, jaké je? Nebo byste nejraději na svém těle změnili to či ono? A jak to máte s jídlem, máte k jídlu zdravý vztah, nebo ne? Pokud vám vaše tělo nepřináší radost a potěšení a pokud se neumíte najíst bez výčitek, spěchu či počítání kalorií, pak je tento dnešní článek na velmi citlivé téma nás Žen právě pro vás.
Čtěte více zde.

Možná to taky znáte... snažíte se o změnu, o vlastní rozvoj, o vlastní probuzení, nebo prostě pracujete na tom, aby zmizelo nějaké vaše trápení, nějaká bolest. A ať se snažíte jakkoliv, vaše snaha je marná. Měla jsem to taky tak. Celý život něco jsem hledala, čekala jsem na různé „AHA“ momenty, na stav blaženosti, na odpovědi a na smysl toho všeho. Zkoušela jsem různé Cesty, různé přístupy, až jsem našla techniku přepisu limbického otisku, která byla tím, co jsem celý svůj Život hledala. Jaká je má zkušenost a o čem limbický otisk je, si můžete přečíst v dnešním článku. =)
Čtěte více zde.

HAPPY OSTARA! ANEB LASKAVÝ SVÁTEK JARNÍ ROVNODENNOSTI VÁM VŠEM!
Oslavme spolu tento silný svátek jarní rovnodennosti. Oslavme spolu den, kdy opět a znovu vítězí Život nad Smrtí, Dobro nad Zlem, Světlo nad Temnotou. V dnešní den splývají hranice světla a tmy na pomezí. Splývají v bod, který Čarodějky chrání, protože znají jeho moc. Vítejte ve světě starých mouder, znalostí přírodních cyklů a čar.
Čtěte více zde.

POCIT VINY. Jeden z nejnesnesitelnějších pocitů. Pocit, který zažívá hodně maminek, které mají tendenci být superženami a supermatkami. Co to vlastně ten POCIT VINY je? A jak se s ní dá vyrovnat? Lze to vůbec? Pojďte si spolu přečíst něco o tomto pocitu a uvidíte, že možné je všechno. :)
Čtěte více zde.

Dnešní článek bude na téma terapie a jevů, ke kterým v průběhu terapie dochází ať už na samotné terapii, nebo v běžném životě. Téma, s kterými na terapii chodíme, si nejspíš dokážete představit. Víte ale, jak může reagovat na terapii vaše tělo?  Nebo váš partner, vaše děti a vaše okolí? A víte, čeho je schopen váš strach z uzdravení? Nebo že vás může zastavit jev  zvaný terapeutický přenos? Pokud hodláte navštěvovat terapii, nebo na ni již chodíte, měli byste být s těmito jevy seznámeni.
Čtěte více zde.

Máte někdy vztek? Podlehnete někdy hněvu a nevíte, co s ním? Jak se cítíte, když hněv pomine, propadáte lítosti a sebeobviňování, že jste selhali a třeba křičeli na někoho, na kom vám záleží, na svého partnera, dítě? Pokud jste odpověděli na něco ano, pojďte se se mnou dnes podívat na emoci jménem vztek.
Čtěte více zde.

Spokojenost v partnerském vztahu je něco, po čem touží většina z nás. Většina z nás si přeje, aby jeho vztah s partnerem byl plný Lásky, harmonie a souznění. Místo toho hodně lidí žije svůj Život s tím, že po takovém vztahu touží, ale žijí něco jiného. Proč tomu tak je? Proč je partnerství takovým tématem? Proč v něm zkrátka nejsme spokojeni, byť po tom tak toužíme? Odpovědí se podle mě nabízí několik. Tou hlavní odpovědí je ale podle mě nepochopení či neznalost základních principů partnerství. Toto nepochopení či neznalost pak způsobují, že ať se snažíme, jak se snažíme, výsledek je jiný, než je si přejeme. Jaké jsou tedy ony principy? Pojďme se na ně v krátkosti podívat v partnerském desateru.
Čtěte více zde.

Partnerství a vztahy. Jedna z nejdůležitějších oblastí našeho Života. Nejjednodušší a nejtěžší zároveň. Čím jiným začít úvodní příspěvek na blogu na téma vztahy a partnerství, než tím nejstarším příběhem všech vztahů na Zemi? Ano, dnes bude řeč tak trochu z historie. Ať už ten příběh znáte jakkoliv, čtěte dál. Třeba věci budou jinak, než si myslíte, že se budou dít. Abyste nezaháleli hned ze startu, mám na Vás otázku: Víte, jak se jmenovala první žena? Možná bychom měly znát její jméno, co myslíte? A jak se tedy jmenovala, víte? Pokud jste odpověděly, že Eva, čtěte dál starý příběh, který s Vámi nyní chci sdílet.
Čtěte více zde.

Důležité téma pro nás ženy. :) Co se za tímto pojmem cyklická žena skrývá?
Možná jste to už slyšely, že my ženy jsme cyklické bytosti. Díky své podstatě rodit na svět děti a dávat jim život jsou naše těla stvořeny v souladu s přírodou a s jejími cykly.
Čtěte více zde.