ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL

Vítejte v rubrice na téma "ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL".

V rubrice „ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL“ najdete články, studie, odkazy, recepty, tipy a povídání nejen ke zdravé stravě, zdravému způsobu vaření a stolování, ale ke zdravému životní stylu vůbec.

Kromě vaření a povídání o prospěšnosti jednotlivých látek, vitamínů, minerálů pro člověka zde najdete příspěvky a tipy na téma fungování lidského těla, pohybových aktivit a cvičení, návody na výrobu domácí drogerie a úklidových prostředků stejně jako recenzi prostředků a látek obsažených v běžných surovinách a předmětech v domácnosti.  Mám ráda ekologii a přístup zvaný permakultura, proto zde najdete i nějaké články na toto téma.

Je tady začátek dalšího školního a školkového roku a s ním se pomalu blíží podzimní plískanice, i když to počasí na to teda venku nevypadá.  Proto tady pro vás mám trochu jiný pohled na to, jak sobě a dětem posílit imunitu, abyste to letos zvládli bez rýmiček a kašlíků. :)

Čtěte více zde.

Blíží se doba letních dovolených a především PLAVEK a s tím přichází i tlak především na nás Ženy, abychom přijaly vzor krásných hubeňoučkých opálených modelek a přiblížily vzhled svých Těl k tomuto obrazu ženství. Pokud je to váš cíl a přináší vám radost, pak je to bezva. :) Pokud ale cítíte tlak, pokud se ve svém Těle necítíte jako doma a RADOSTNĚ, pokud chcete na svém Těle něco změnit, protože se v něm necítíte příjemně, pak pojďte se mnou do 40. denní výzvy k radostnému prožívání ve vašem Těle.

Čtěte více zde.

Jak se dnes máte? Měli jste hezký den? :) V dnešním článku mám pro vás léty odzkoušený a osvědčený repelent proti klíšťatům. Recept je to jednoduchý, rychlý a účinný a výrobu zvládne opravdu každý. :) A navíc oproti běžným postřikům z lékárny je bez chemie.

Čtěte více zde.

Jak spolu souvisí barefoot, neboli „bosonohé“ (ne)obouvání a temná noc Duše? O tom vám chci povědět v dnešním článku a v mém příběhu o tom, proč jsem se rozhodla žít barefoot tak a jaké souvislosti a zkušenosti mi barefoot ukázal a přinesl.

Čtěte více zde.

Hodně často se dnes mluví a píše o tom, že uznáváme kult těla, že jsme tělem a jeho vzhledem posedlí a že mu věnujeme až příliš času a pozornosti. Je to tak ale doopravdy? Opravdu jsme posedlí tělem, nebo je to celé jinak? Cítíte se ve svém těle dobře? Jste rádi, že máte právě vaše tělo a milujete ho takové, jaké je? Nebo byste nejraději na svém těle změnili to či ono? A jak to máte s jídlem, máte k jídlu zdravý vztah, nebo ne? Pokud vám vaše tělo nepřináší radost a potěšení a pokud se neumíte najíst bez výčitek, spěchu či počítání kalorií, pak je tento dnešní článek na velmi citlivé téma nás Žen právě pro vás.
Čtěte více zde.


Dlouhou jsem hledala láhev na pití, která by netekla, byla šetrná a nic se z ní neuvolňovalo do pití. Nevyhovoval mi plast, ani zdravá láhev a skleněné láhve se pronesly. Konečně jsem ale našla takovou láhev, která mi vyhovuje. Která to je, se dočtete v článku. :)
Čtěte více zde.

Máte rádi mák a makové dobroty? :) U nás mák jede ve velkém, jsme milovníci máku. Teda mí kluci rozhodně. :) A tak zkouším různé recepty na koláče a buchty.
Mák je navíc zdravá plodina, i když má vyšší kalorickou hodnotu, cca 525 kcal / 100 g.  Mák je výjimečný především svým vysokým obsahem vápníku (1 438 mg na 100 gramů), který je vůbec nejvyšší ze všech plodin. Což je dokonce 12x víc než oslavované i zavrhované mléko. Dále obsahuje fosfor, sodík, draslík a hořčík, z vitaminů pak B1, B2 a E. Mák je skvělou zásadotvornou potravinou - například ve formě neslazeného makového mléka.
Čtěte více zde.

Měla jsem doma chuť na něco dobrého, sladkého a přitom zdravého. U nás doma moc dorty či koláče s krémovými polevami či náplněmi nejdou na odbyt, ale jednou za čas zkusím upéct i něco takového a když tak se s tím pak peru sama. :) Tenhle dort byl naprostý luxus a chuťově byl dokonalý, takže zmizel fakt rychle. A to byl s minimem sladu! :)
Čtěte více zde.

Máte chuť na něco nového? Na trochu jiný guláš, z hlívy a rajčat? Tak tady je recept.
Ač je to vegan jídlo, tak si na něm pochutnají všichni. Testováno na lidech. :-D.
Čtěte více zde.

Dnes se podíváme na SŮL A SOLENÍ. O cukru a tucích se toho namluví hodně, ale o soli už tak moc ne. Víte třeba, jaká je doporučená denní dávka? A víte, kterou sůl si vybrat a proč? Přečtěte si článek s povídáním o soli a najděte si, co je pro Vás nejlepší.
Čtěte více zde.

Prášek z kořene lotosu se tradičně používá pro odhlenění organismu a zejména plic a také pro posílení plic. Čaj plíce posiluje a také působí preventivně proti nachlazení. Vynikající čaj pro podzimní a zimní sezónu. Pomůže dýchací cesty udržet v optimální kondici. Celoročně se dá doporučit všem, kteří mají problémy se zahleněním, nebo i kašlem.
Čtěte více zde.

S přicházejícím zimou bohužel nepřichází jen krásně zbarvené stromy a příroda a veselé cákání s dětmi v kaluži, ale taky nějaké to nachlazení, virózy. My zrovna jedno nachlazení máme doma návštěvě, tak jsme se rozhodli si to léčení trochu zpříjemnit a včera jsme si vyrobili domácí bonbóny proti kašli a bolení v krku. :)
Recept je jednoduchý, výsledek skvělý a zdravý, takže i vhodný pro děti.
Čtěte více zde.